‘Samen’ is een beladen woord in een tijd dat 1,5 meter de sociale norm is geworden. Toch breek ik graag een lans voor samenwerken, samen spelen en samen leren. Met de ‘Edutafel‘ kan dat al vanaf 3 jaar!

Als schooldirecteur bent u wellicht bezig met de ‘interventies’ die gevraagd worden in het kader van het Nationaal Plan Onderwijs. Als daar een paragraaf in staat over samen leren en ICT dat al bij de kleuters kan beginnen lees dan in ieder geval even verder…

In onderstaand filmpje is duidelijk te zien hoe de kracht van samen werkt bij de kinderen in groep 2 van de Morgenster in Zwolle. In elke ronde van het spel ‘Vormvanger‘ worden er steeds meer en steeds andere vormen met wisselende kleuren aangeboden.

Het is onmogelijk om dit spel alleen te spelen. Welke vorm kiezen we nu, met welke kleur? Alleen door samen te werken en te communiceren kunnen alle vormen worden gevangen. Sociale vaardigheden zijn belangrijk. Hoe helpen we elkaar om het beste resultaat te halen?

De kinderen spelen dit op de ‘Edutafel‘ een 32″ aanraakscherm gebaseerd op de Funtable van Manico met genoeg ruimte om er om heen te staan of te zitten en de software van ‘Wecoplay‘ met meer dan 30 spellen. Stuk voor stuk gemaakt om samen te werken.

Samen vormen en kleuren herkennen.

Uitproberen? Neem contact op!

Gerelateerde berichten


window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-MQDD036KMD');