‘Het is edutijd!’ Zegt alles over het proces dat geleid heeft tot het opzetten van Edutijd als bedrijf.

Mijn naam is Ruud Bredewold en ik ben Edutijd gestart op 18 februari 2021 te midden van een wereldwijde corona pandemie én mijn 58 verjaardag.

Met Edutijd wil ik de cirkel rond maken. Opgeleid als docent in het voortgezet onderwijs voor Engels en Aardrijkskunde jaren werkzaam geweest als docent en lerarenopleider.

Rond het wisselen van het millennium gestart als ondernemer op het snijvlak van onderwijs en ICT. Denk aan ‘Station to Station’, ‘Netwijs’, ‘Klankie’ ‘Edufocus’ en ’C3LO’ voor de oudgedienden.

Als internet provider, ontwikkelaar van websites en apps onder de naam Eduwijs en Esyst actief met applicaties zoals ’iCura’, ’HGWdossier’, ’Zorgadministratie’ en ‘Gast in de Klas’.

Na afschaling van de activiteiten heb ik een periode wat rustiger aan gedaan. Zelfs weer een half jaar voor de klas gestaan en een jaar als ICT-er / accountmanager voor Backstage AV het bedrijf van broer Richard gewerkt. Mooie tijd, maar …

De conclusie van die laatste periode was duidelijk. Mijn hart ligt bij het onderwijs, het liefst in combinatie met relevante toepassingen van ICT en AV.

Wat zijn dan ‘relevante toepassingen van ICT / AV voor het onderwijs’?

Ik volg hier graag het advies van Aristoteles.

Wat men moet leren doen, leert men door het te doen.

Aristoteles

Leren door te doen. Uitleg is belangrijk maar toepassen is essentieel. Voor alle toepassingen van Edutijd wordt een positief antwoord gegeven op de vragen…

  1. Activerend leren. Worden kinderen actief betrokken? Moeten ze iets doen?
  2. Samenwerken leren. Worden kinderen uitgedaagd om samen te werken? Te delen?
  3. Spelend leren. Zijn de activiteiten speels en worden kinderen uitgedaagd om te leren?
  4. Adaptief leren. Zijn de toepassingen adaptief? Zijn ze aan te passen aan het niveau van de kinderen?

Edutijd biedt een overzichtelijke set aan zinvolle toepassingen die de ontwikkeling van kinderen ondersteunen.

Kortom: ‘Het is edutijd!’

Kijk ook eens bij...

Gast in de Klas

Platform

Gast in de Klas verzamelt gastlessen, lespakketten, projecten en excursies voor het onderwijs. Als docent bespaart u zoektijd en vindt u inspiratie.

Esyst

ICT Diensten

Esyst levert ICT diensten zoals domeinregistratie, hosting, websites, vrije software, applicatie ontwikkeling en ICT beheer voor scholen, bedrijven en zorginstellingen.