Rune Elmstrom is de bouwer van het educatieve software pakket Weco Play. Hij brengt elk jaar een paar nieuwe spellen uit. In het voorjaar was dat het spel De Notenkraker. In oktober 2021 is het spel De Kikkersprong toegevoegd.

Vergeet niet uw versie up-to-date te maken! Een demoversie opvragen kan natuurlijk ook altijd. Vul daarvoor het formulier in op de website van Weco Play (https://wecoplay.nl).

Verloop van het spel

De Kikkersprong lijkt in de verte op het welbekende memory. Het is een geheugen spel en je speelt het in twee fasen met maximaal 6 kinderen.

In de eerste fase moet je de door jou gekozen tegels terugvinden. Hoe meer je er goed hebt des te meer tegels zijn er beschikbaar voor de tweede fase van het spel.

In de tweede fase van het spel is er een kikker met watervrees. Deze moet via de verdiende tegels naar de kant worden geholpen. Hoe meer foute antwoorden des te meer gevreesde ooievaars

Aan het eind van het spel zie je wie het spel het beste heeft gespeeld onder het genot van een mooi vuurwerk.

De manier waarop dit spel gespeeld wordt en de moeilijkheidsgraad kan van te voren worden ingesteld in het instellingenscherm.

Instellingen

De volgende instellingen kunnen worden gewijzigd:

  • Grootte van het speelbord. Instelbaar tot 15 niveaus.
  • Volgorde tegels. Moeten de tegels in de vaste volgorde worden gekozen of niet.
  • Volgorde spelers. Spelen de spelers om beurten of gelijktijdig.
  • Tips. De mate waarin het spel tips geeft is instelbaar. Beginnen met ‘Normaal’ helpt zeker in het begin.
  • Via ‘Beeldselectie’ kunnen diverse thema’s worden gekozen van de plaatjes. Spelers bepalen zelf het aantal te herkennen tegels.

window.dataLayer = window.dataLayer || []; function gtag(){dataLayer.push(arguments);} gtag('js', new Date()); gtag('config', 'G-MQDD036KMD');